nGantuk.

Friday, August 28, 2009


on wednesday, aku n ma aku berbuka pose kat KLCC. makan food court, menjamu laksa johor @ laksa shack.. :)

ape yang aku nak citer nih, adalah sikap manusia yang sungguh x sensitif ngan org sekeliling. yang mana aku nak kasi penampau je.

kisahnye gini..mase tuh dah nak kul 710. ma n aku nih, dah dpt la seat. tuh pun, alhamdulillah ade couple cina tuh paham yang kitaorg nak berbuka kan..ape yang aku nak citer nih..bebudak chinese, umo aku rase awal 20. tah2 budak skolah laie. ade 1 family, melayu la.duk la tunggu bebudak nih bangun. ye la.dorang dah abis makan tau. yang bes tuh, family tuh dah bagitau kat bebudak tuh yang lepas dorang abis makan.kalau boleh dorang nak la duk kat meja tuh.utk berbuka puasa.

tapi dis girls, dah abis makan tuh. die wat x gheti je. die sambung borak². minum² air yang dah xde tuh. bukan die x nampak, family tuh duk tunggu kat tepi. dah la ngan budak kecik. time tuh dah 715. family nih, makanan pon x beli laie. aku geram. so, aku pon bangun and g kat bebudak tuh. aku cakap kat bebudak tu..

"excuse me. have you done eating? cause if you cud see, there's a family here waiting to be seated. as we are about to break our fasting in just a few minutes and they did not even buy their food yet. cud u be kind and please give ur seat to them?"

"oh..soli soli" (tapi wat muke bengang..tensi aku)

sungguhla xde rase sensitif pada keperluan org lain. geram aku.len la kalau diaorang still tgh makan ke. baru nak makan ke. xpe la..ini, dah abis makan.

3 budak nak komen gakkk:

mast@work said...

kadang² depa yang lebey² time kita nak berbuka.. aku pernah tgk kat hotel, ngalahkan orang puasa sehari depa makan.. huhuhu

sya said...

tu le..geram kekadang. huhu

Cik Buya said...

haha f*ck cina f*ck cina.. hehe lagu buyo ske nyanyi..
sya baling je kasut kat muka sekor2 yang kuat makan vavi tu.. eeee benci plak kaum sepet ni bila baca entry sya ni. hehehe