sayu hati

Thursday, December 2, 2010

sesi luahan perasaan...lagi...hehe...sesapa yang nak bace, boleh teruskan membaca..sapa yang ade terdetik dalam hati...

"ek eleh minah ni...x abis2 nak luah perasaan"

sila click butang pangkah kat tab tu..or boleh lah terus ke mana mana link yang tersenarai di sebelah kanan anda...tq..

anyway...sayu hati bile dengar cerita-cerita burok pasal org yg dekat dengan kite...especially bila kite tahu, cerita tu x betul...rase cam nak pijak je mulot orang yg sebar cerita tu...macam lah.anat perangai..menceritakan benda yg ko sendiri belum tentu pasti...cerita plak cam ko sendiri yg nampak...

tapi ni la hakikat bila ko bekerja dengan environment ko dikelilingi MEL.AYU....dasar xleh tengOk org lain senang, or more successful... mula la nak buat cerita...n sebarkan pada orang2 lain...

hey, aku tengok sendiri macamane mak bapak aku susah payah utk naik...untuk senang camni...bukan senang...x perlu aku senaraikan or ceritakan kat sini...x penting...aku tgk sendiri macamane die x tido malam utk dapatkan sesuatu yang dia nak...dia usahakan sendiri...n bukan dengan cara yang kau cakap tu, ba.bi...kalau kau xleh naik, or dapat ape yang ko nak tu...tapi mak aku dapat, salah mak aku ke tu????salah mak aku ke, kalau usaha die tu Allah balas balik dengan kebaikan????

aku membesar dengan die (memangla kan??pastu nk membesar ngan sape?haha), x penah mak apak aku manjakan kami dengan kemewahan..kau mau something, SILA USAHAKAN SENDIRI...aku nih, contoh paling senang la...ramai kate, ko senang la..KABEL ko baik punye...untuk makluman, aku hanya sekadar "kontraktor bebas" di J.KR...bukan kakitangan kerajaan...kalau betul, kabel aku BAIK...n kalau betul, apa yang ko cakap mak aku suke sangat buat tu..aku dah lama KERJA KERAJAAN, POST TETAP....bo.doh!!

n yang lagi best tu, aku pon dikaitkan sekali..ape cerrr???hadoiii laaaa...x paham..seriously aku x paham...

aku mmg berharap sangat, aku jumpe lah.anat ni...aku tatau aku nak buat ape ngan die....sekarang ni, ape yang terdetik dalam kepala aku..aku nak belasah die..hentak die kat dinding...(cam kuat je kannn???hahhaha)

mmmmm....tapi akak aku penah cakap...kite patot doakan org tu..terbuka hati utk wat kebaikan..x cite buruk pasal org dah...tapi, lah.anat tu deserve ke??????arghhhhhhhhhh....BENCI!!

*tarik nafas dalam dalam...wuuuuusaaaaaa!!

7 budak nak komen gakkk:

mama glam said...

jeles x bertempat orang2 mcm ni! aku penah dok dgn ko, aku tau mak pak ko x pernah manjakan ko... diorang2 yang x tau, zip mulot korang, dok diam-diam jangan nak memekak ok!

ucufan said...

tu dasar dengki....

Cik Buya said...

takde adab itu orang.. huhu!
hempuk je dengan kuali..

sya, wat tak tau je. nanti dah penat dia benti la bercakap. yang penting, sape kenal sya and mama sya je tahu macamana keadaannya.

masa buya study kat merlimau dulu, de gak jumpa orang-orang camni. lagi takde adab.. depan kite baik, belakang macam cilake. Pastu, ade budak baru masuk time tu.. die siap dok cite2 pasal ya n kawan ya yang sepet tu. hihi. tp at last, budak baru tu gak geng ngan kitorang.. lagipun, kitorang tak kacau orang pon.. betul tak? biar je.. mulut dia tak selamat dok heboh citer macamtu nanti.

ja amran said...

sapo? gapo??!

mulut ore tokleh tutup. kalau tertutup pun sebab allah 'katup'kan ---baru padannnn. eehhehhehe

Anonymous said...

woi sabo weh...nak wat camno..dah kito ni dok kat malay archipelago....nak nyobut pun tebolet lidah den.....ahahahahaha....

sya amran said...

aweng: itu le pasal..x gheti duk diam tol mereka2 itu..hehe
fanor: adat resam manusia...haishhh
buja: org gile...hehehe..
buya: tu la...kang dorang dh busan..dorang diam la..tp, tu la..yg mendengar ni..PANASSS PANASSSS..hahaha
bahrom: archipelago tu menatang ape weiii..ko nihhh..adeilaaaa

Anonymous said...

den dapek pun kt wikipedia...ahahahaha..tu pun x abih baco lagi....