haiyoooo!

Tuesday, December 28, 2010

aku dah beberapa hari ni x cukop tido...start dari pagi Jumaat, 24hb Disember 2010...pagi tu sbb blekout kt hostel...dari 2.30 pagi sampai le 430...haruuuu..gelap gelita.haram x nampak ape pon...huhu..pakse diri utk tido..pakse diri dengan menyedapkan ati sendiri..hahahaha...takot siot..peluk anak patung je la kekdahnya..dengan nyamuk berpesta malam tu..huhu..tensi

then, jumaat malam tu...aku shoot plak balik melaka...sabtu tu boleh la rest skit..ahad, dah kalot plak nk balik kuala lumpur..nenek aku, ade kt sini....ahad tu, aku boleh la tido..tido mati kot..haha x sedor ape pon..sib baek aku sakit perot pagi tu..kalau x, mau terlajak ke siang...

ni aku nk cite malam td nye hal..haishhh...dalam aku tgh syok2 tido..tetiba aku dengar pintu aku kena ketuk...ku ingtkan mama...pastu, teringat..mama takde..die ke KK..dah x sedap ati..aku kuatkan ati..g bukak pintu...bukak2 je...xde org..errr..memandangkan aku ni..penakot ya rabbi..xde keja la kan aku nk g jenguk kat luar bilik..aku trus tutup pintu..tapi mase tu, mmg dah x sedap ati la...kul 3 lebey kot baru aku leh tido...itu pon tido2 ayam... T___T

then pagi td, mase iron baju...maid aku citer...rupenya die yg ketuk pintu aku tu...sebab.....jeng jeng jengggggg

die dengar bunyik budak menangis!!!!!!

dia ingatkan qenit...so..die ke depan..tgk bilik aku senyap..but bunyi budak menangis tu ade lagi...itu yang die ketuk bilik aku...nak soh aku dengar bunyik tu.. T___T tapi, once aku cam pegang tombol pintu tu...bunyik tu hilang....thats y die x de depan pintu aku mase aku bukak tu..sbb die dah blah..kunun bunyi tu dah xde kan...tapiii.....haaaaaa...rupenya, bile aku tutup je pintu tu..die berbunyi balik!

maid aku pon, bace la ayat qursi...perghhh..MAKIN KUAT DIE MENANGIS...lama gak maid aku kate bunyi tu..sampai kul 430...aku semalam mmg x berapa sedap hati la..tp sib baik gak aku x dengar bunyik tu..huhu...kalau x, mau aku melawan nangis ngan benda tu..huhu

n pagi tadi mase aku kuar dr umah...aku perasan umah belakang tu...umah die terang benderang! kalau x silap aku, umah tu selalunya bukak lampu porch je kebiasaan...tapi pagi ni...lagu spot light belakang umah, tepi umah habisss die bukak...mmmmm maybe die pon kena kacau..or..sebab dorang la benda tu menangis! sbb silau! huh!

aku just berharap malam ni...xde gangguan...aku nak tido weiii...badan aku dh penat ni...x kesian ke??huhu

eNd

9 budak nak komen gakkk:

ja amran said...

gile babas!!!! kalu kja tu...perghhhh...sure mato celik sapa pagi!

sya amran said...

hatiku takot...diri mau terkencing..tapi ku tahan jebat!!hahahahaha.. bakpo laaa oghe laing x ajing keno..hadoiii

Anonymous said...

ahahahahahahaha.....adoiiiiii...x menyeramkan pun cito ko nih....

sya amran said...

haippp..syuhhh jejauh skit..huhu :P

Cik Buya said...

umah ampang ke?? seb bek maid sya tu ado (lupa dah nama -_- ), buya doa qursi pun tak hafal sampai habisss. nak bace doa ape plakk.. al-fatihah confirm tak jalann...

cuba buat macam ya, peluk al-quran and jerit allahuakbar kuat2 banyak2 kali. kihkihkih..

Cik Buya said...

oh busya, meh la follow website buya ni. lensahayati heeee.

sya amran said...

hahaha..lg haru..jerit Allahuakbar...ktaorg ni mmg Cik Jijah train hafal ayat Qursi...utk keselamatan diri..mmg die soh amal..tuh yg hafal..hehe..

:o)

ucufan said...

gila la ngan... kalau aku memang tak leh nak handle... perghh... selama ni takde ke? baru2 je ke kena ni?

sya amran said...

ekceli ade je gangguan..aku n membe aku cam selalu ingat area umah aku tu cam tanah kosong..as if xde umah kt situ..membe aku slalu gak la terlajak...yg aku ni, sbb aku mmg dh set dlm kepala..umah aku kat situ..huhu..

and aku penah je..mase tgh nk membuang, tetibe dengar conversation kt luar tingkap toilet tu...duk tnye2 skang ni kul baper...huhu...

mmg seriau..dh penah panggil ustaz pon..n ustaz tu dah pagar..sbb tu kot..benda tu xleh nk masuk..die men bunyik2 plak..