xde keja gamaknya

Thursday, October 1, 2009

i've started working in KPKR's Office, still as J41..boleh x jangan tanye.."u naik pangkat ke??"..cfs mana ley naik pangkat...huhu..sedey..

n to those yang suke bawak mulot..nih aku nak clearkan skit..camana aku leh kena transfer ke KPKR's office. it was because of my result for that test on July 10th, 2009. Alhamdulillah, result aku ok. n kebetulan KP nak J41 pegawai CFS, so KP mintak sapa yang result ok..dimasukkan ke pejabat beliau. its not because of...

1. my mom is an officer in JKR, so i've asked my mom to transfer me to KPKR's office. errr... hellooooo...pekejadahnya aku nak masuk ofis KP? aku senang di BPPS..dah banyak effort aku kat sini, sayang tau nak tinggalkan.

2. its because i have sum komplen! it seems that i have use my POWER, n sebelum aku makin menjadi jadi kat caw jalan nih..baik campakkan minah ni jejauh. errrr...gosh! aku x sangka plak sampai cenggitu skali org gomen nye thinking. ape? is it because of my mom is in JKR,aku leh sesuka hati apak aku je nak wat ape? eh..kite ade pekeliling, ade rules n regulations..benda tu la yang kite ikot. mana leh sesuke ati. memana pegawai yang penah kena semburan halus aku tu..aku minta maaf la. mungkin sbb korang wat keja memain, dah menyusahkan aku. sebab tuh aku sembur.

tolong yer. cube jangan nak cari burok org je. nih la sikap org melayu. pantang tgk org len senang, mule la x senang duduk. aku bukan nak kate aku bagus. aku pon, ade gak cacat celanye. banyak kurang. same2 la kite tolong. ini idak..geram taw!

aku pon x mintak untuk ditukarkan masuk pejabat KP. dah rezki aku untuk kerja under KP n Pegawai Khas kepada KP nak wat camana. name pon, kakitangan kerajaan.

"Saya yang Menurut Perintah"

huhu. sesi luahan perasaan.


6 budak nak komen gakkk:

fanor said...

meh aku tambah ngan... "dah memang dia bagus.. korang pedulik apa.. dah tak terror tu dah la...." hehee...

mast@work said...

bila banyak sangat kerja dengan staf melayu camtu la..

masing2 mulut cam tempayan..

kodok said...

Testing...testing...

sya amran said...

fanor: ekekeke.. tuh la..lorat ajo

mast: sedey kan bile tgk staf melayu gitu. geram pon ade gak.

kodok: iye. test test. ehehhe

a c a said...

wak bodo jah...

hok nok make kito, and Allah tahu the truth... so, can tell these people 'pegi mamp...! ada ko byr gaji aku??'

kuangkuangkuang

6-k@y-9 said...

How's works there? HeHe.. Kambate!! Aja-aja fighting!