uwaa..betul ke decision haku nihhhhh???

Tuesday, October 6, 2009

haiey. starting monday (05 october 09), aku dah start duk kat Tingkat 6. Ibu Pejabat JKR Malaysia :P menumpang bilik penolong pengarah kat sini. dak caw prokom. nice girl. sweet. tapi aku xleh blah ngan lagu yang die dengar. huhu. lagu ape? siti nurhaliza...lagu bola² api..lagu 4U2C pon ade...hoho! tekanan perasaan aku semalam. tapi aku diamkan aje la. dah la menumpang kan..lagi nak banyak2 cekadak.

computer ni pon, pinjaman dari BPPS. huhu. kesian tul. nnt aku nak push boss aku suh mintak CPU baru. x kire! nak baru jugak. semalam g jumpe bos bpps pon dah rase semacam. huhu. malu. tp sebab pikir nnt aku mati kebusanan, tekanan perasaan nak kena dengar lagu CT keja yang aku nak kena setelkan. aku tebalkan jugak muke g jumpe bos tmpt lama aku. Alhamdulillah, aku dpt pinjam pc nih.

mmm..aku tatau nape. aku rase unwelcome kat sini. perasaan aku je gamaknya. tapi....tahla...kenapa aku rase camtuh? mm kisahnye gini. akunye J44 duk tanye aku, camana aku leh dpt masuk sini? (sini=Pejabat KP). at first, aku jawab la tah..n mmg at first, aku tatau pon camana/bagaimana/kenapa aku kena ke sini. bile aku lapor diri tu baru aku tau yang aku dipilih berdasarkan result ujian arituh. n bile die tanya aku arituh, aku jadi blur. so, aku jawab tah.

then, pagi semalam. aku patot breakfast wif my bos kecik (J44) n TA. tp bos kecik tetibe kena panggil ngan bos besar, so die kem je la. so, aku bfast ngan TA. mase bfast tu pon die tanya aku. Camana aku leh masuk sini. aku jawab tah. pastuh, die tanye.

"you APPLY UTK PINDAH KE?"

erk. terdiam aku. aku pon xplain la kat die. aku x apply, aku di arah utk pindah, sbb KP request for 2 CFS officer. so, my name was selected. then, die tanye aku.

"why didnt u refuse to come here?"

"i did try to refuse. but CPK said, i cant decline it." (lurus bendul kan??)

baru die senyap. siyes. aku PELIK. gamaknye, dorang nih ingat aku nak sgt kot duk sini. ngeeeeeee...AKU LAGI SUKE DUK CAWANGAN JALAN LAAAAAAAAAAAAA!!! laie seronok!! leh g site...g wat audit..xyah serabot serabot kepala nak improvekan filing system ni.

n sekarang......

aku rase cam nyesal je kluar cawangan jalan. tsk. tensennnnnn!!!


1 budak nak komen gakkk:

amisah said...

bola2 api sedap ape?
dahlah nompang nak komplen...
ko bawak headphone ar.. pastuh, org cakap ko macam operator.. huhuhuhu....

ko dah tapao makanan open house kkr utk aku x?